Течна светлина

Книгите на А.Нових се явяват източник на ценни познания, които изпреварват своето време. В тях има много пророчества, които вече са се сбъднали, но и много, които предстои да се сбъднат. Бихме искали да ви запознаем с една частица от тези познания, намираща се в книга „Езоосмоз“, която днес се потвърждава от науката.

Въпреки нашите надежди, той ни поведе по огромния пръстен на монадата около храма. Просто не можехме да откъснем поглед от подобно грандиозно творение и неговата нежна красота. Светлината, която излизаше от храма бе дневна и не заслепяваше очите, но бе достатъчно ярка, за да осветява прекрасно всичко наоколо. И най-удивителното бе, че никъде не се виждаха сенки, нито от храма, нито от нашите тела. Аз махнах с ръка във въздуха, опитвайки се да създам някаква сянка на стената, но безрезултатно. Освен това, ръката ми по някакъв невероятен начин се осветяваше равномерно, както от едната страна, така и от другата. Дори когато събрах много близо своите длани, видях между тях не сянка, а все същата мека светлина.
(Kнига „Езоосмоз“)

Съвсем наскоро италианските учени потвърдиха, че това е възможно. Изследванията показали, че светлината може да има поведението на течност, течаща около обектите и осветяваща всички страни едновременно. По-рано това явление е можело да се наблюдава единствено в екстремални условия, тоест в лабораторни камери охладени до абсолютната нула, но последните експерименти показали, че Светлината може да се намира в едно още по-странно „свръх течно“ състояние, в което фотоните заобикалят обекта без триене и вискозитет, при това при стайна температура и нормално атмосферно налягане. Естествено, за това е нужно специална техника, която отсъства в пещерата описана в книга „Езоосмоз“. Италианските учени, заедно с Имперския Колеж – Лондон, Университет Саленто – Италия и Университет Алто – Финландия възпроизвели дадения ефект благодарение на тънък слой органични молекули между две ултра отразяващи огледала. Изниква въпросът: Нима геометрията на храма на Лотоса се явява съоръжение от подобен род?

Свръх течното състояние понякога бива наричано „петото състояние на веществата" или „Кондензацията на Бозе-Айнщайн“. В това състояние частиците се държат като една голяма вълна, проявяваща признаците на течността и колебаеща се с честота на обектите покрай, които преминава.

„Необикновеното в нашата работа е, че демонстрирахме как свръх течното състояние може да се възпроизведе в нормални условия, използвайки частици от лекото вещество, наричани поляритони“, – коментар на Даниеле Санвитто, ръководител на изследователската група.

Интересен е и момента, че различния начин на разсейване на фотоните може да промени начина ни на възприемане на обектите. При ултра ярка светлина от диокс-лазер, създаден на базата на новото откритие, учените могат да виждат неща, невидими за невъоръженото око. При такова осветяване електроните се подреждат в друг порядък, различен от този при оссветяване с обикновена светлина.

Това откритие потвърждава ценността и достоверността на изложената в книгите на Анастасия Нових информация. Та нали опознаването на света посредством научния подход ще доведе човека до реалното осъзнаване на съществуването на Бога.

А ако хората навлязат достатъчно дълбоко в законите на физиката, ще могат по научен път да достигнат до реално доказателство за първичността на Духовния свят и вторичността на материалния. Следователно това ще промени качеството и смисъла на живота на хората и ще открие още един път за постигането на Истината, а именно – чрез науката.
(Kнига „АллатРа“)

allatra_detail04

Коментари

сеп 25, 2017 | Публикувано от в Статии