Златният век е възможен!

Възможно ли е човечеството да достигне златния век и да стъпи на ново стъпало в своето еволюционно развитие? Да възможно е, и всичко зависи от всеки един от нас!

Да бъде мир

– …Всичко е в ръцете на хората, – акцентира Сенсей. – Те могат да унищожат планетата и да загинат или да възродят нейния първичен вид и да сътворят златен век.
– Аз например много бих искал да живея в златния век. Но как да го сътворим ако наоколо е такъв бардак, мизерия и несправедливост? Какво мога да направя сам-самичък? – развълнувано произнесе Андрей.
– Много! Понякога бъдещето на цялото човечество зависи от личния избор на един-единствен човек.
– Е, ако този човек оглавява някоя от силните държави в света, тогава съм съгласен. А от мен самия какво може да зависи? Та аз съм просто един обикновен човек!
– Всички хора са обикновени и са създадени от един и същ материал, но благодарение на личния избор, един става Хитлер, а друг – Буда. Така че ако искаш да живееш в едно по-добро общество, започни първо от себе си, стани Човек. Погледни вътре в себе си, поразсъждавай добре за какво живееш в този свят и кой си всъщност. Погледни с чист поглед на заобикалящия те свят, без пелената на Ариман. Следи за чистотата на своите мисли. Смени мисловно си злословене с – добрословене, вместо да завиждаш просто се порадвай искрено на успеха на ближния, вместо празната злоба по-добре отиди и направи нещо добро за другите, тихо и безкористно. Вместо да желаеш зло на другия и да чакаш неговата смърт, по-добре сподели с него парченце от своя залък и седнете заедно и си поговорите за това, което лежи на душата на всеки, за живота, за Любовта, за Бога. Огрей с лъчите на своята добрина света, сподели чистите знания с другите и много души ще се стоплят от тяхната топлина. И гледаш, от една нека да е малка чиста искричка се запалили две. А там, където са две идва и третата. А когато тези искрички станат много, тогава ще се запали истински огън. Така че един-единствен човек може да направи много полезни и добри неща! И дори не може да си представи, колко значимо ще е неговото деяние и колко ценен ще е труда му пред Бога за благото на своята душа.
Опитайте се да разберете, че освен вас има още много други хора, които също както и вие самите искат да живеят щастливо. Та нали у всеки човек, колкото и лош да е той, има душа, нека да е силно смачкана и очукана, но я има. А душата се стреми към светлината, към доброто, към щастието и радостта. И ако се отхвърлят всички условности и глупости, които ни навързва Животинското начало и се разкрият духовните качества, и в нашето общество започне да доминира духовното, то никоя сфера на Луцифер не би могла да удържи това общество от неговия духовен пробив, а следователно от стъпването на по-високо стъпало в своето развитие.
Отново повтарям, всичко е в ръцете на самите хора!…

Откъс от книгата на А.Нових:Сенсей IV

allatra_detail04

Коментари

авг 13, 2015 | Публикувано от в Статии