Супервулканите „Yellowstone“ и „Айра“ , какво се случва?

Калдера Йелоустоун

Супервулканите „Yellowstone“ в щата Уайоминг САЩ и „Айра“ разположен в южната част на японския остров Кюсю дават все по тревожни сигнали. Активността на двата гиганта расте с всяка година и учените рисуват все по мрачни прогнози за вероятното им изригване.

Благодарение на Доклада от международната научна група учени членове на общественото международно движение „АллатРа“ се представят малко известни факти за предстоящите събития които се надяваме човечеството да преживее.

Вулкана „Yellow Stone“ ,така наречен „калдера“ (от испанското caldera — котел, казан), който има дълга история ни отвеждаща 2.1 милиона години назад. Той се е формирал от три много мощни изригвания в интервали от около 700 000 години. Последното изригване датира от преди 640 000 години и е изхвърлило приблизително 1200 км³ тефра (Тѐфрата от гръцки: τεφρα — „пепел“ е материал, изграден от различни по големина и състав отломки, изхвърлени при вулканично изригване).

Калдера Йелоустоун - История на изригванията

В момента калдера е с площ 4000 квадратни мили добре уплътнен с магма и само на няколко километра от земната повърхност. Всяка година Този гигантски джоб се изкачва с по 20 метра. Данни от началото на Февруари 2013 година показват множество трусове до 5 по рихтер, масово преселение на животински видове и размествания в земната кора.

Калдера Йелоустоун - активност
Калдера Йелоустоун - геоложки разрез

В процеса на изучаване процесите случващи се в земната кора благодарение на ново геоинжинерно направление стана явно сериозното несъответствие на данните, които публично се представят на световната общественост и реалността. Последните данни показват, че в Североамериканската литосферна плоча произтича интензивно формиране на пукнатина, преминаваща в разлом, който практически разделя територията на Щатите на две части и разположените по линията на разлома калдери Yellow Stone щата Уайоминг, Long Valley щата Калифорния и Valles щата Ню Мексико предизвикват сериозна тревога.

Формиране на пукнатина в Североамериканската литосферна плоча

При най-скромните прогнози изригването на калдера Yellow Stone ще доведе до рязка промяна на климата по цялата планета, но най-страшното е, че вулкана е способен да унищожи моментално живота практически на целия континент. В първите минути от изригването всичко живо в радиус от 1200км моментално ще загине, понеже това е зоната, която ще бъде засегната от тефрата. Втората зона, която обхваща САЩ, Мексико, Канада, ще бъде покрита с пепел достатъчна да причини задушаване на всички живи същества.

Калдера Йелоустоун

Освен супер вулкана „Yellowstone“ в щатите, в момента и супер вулкана „Айра“ усилва своята активност. Последното мощно изригване на този вулкан датира от преди 22 000 години и се отличава с колосално количество изхвърлена тефра около 400 км³.
Оказва се, че хората намиращи се в Япония са в реална опасност. Прогресивното научно общество вече бие тревога, защото вероятността от изригване на вулкана „Айра“ в следващите 10 години е нараснала на 70% а в следващите 18 години на 99%. Прогнозите са научно потвърдени и обнародвани в Доклада от учените развиващи нов раздел във физиката – наречен Изконна Физика Аллатра.

Калдера Айра - активност
Калдера Айра - вулкан Сакураджима

Защо се случва така?
Разбира се природата си има свои закони и периодична цикличност, „Yellowstone“ и „Айра“ не правят изключение. От една страна това са процеси, които просто се случват в определен период от време, но от друга страна има фактори, които неизменно влияят на тези процеси.
Основния фактор влияещ на интензивните климатични промени се оказват процеси с много по-голям мащаб дори от нашата скромна слънчева система. Процеси, които учените установяват по косвен път изследвайки магнитните и торсионни полета както на земята така и във вселената.
Втората причина е мощната психическа негативна енергия генерирана от човечеството.
Учените вече достигат до научното доказателство, че мислите и емоциите не са нищо повече от материя, (груба енергия) както и света, който възприемаме с петте си сетива. Има хиляди факти доказващи прякото влияние на мислите върху материята, всеки от нас се е сблъсквал с някои от тях.
Неоспорим факт е, че живеем в една екосистема, където всички материални обект, включително и хората и са свързани помежду си благодарение на енергиите, от които са изградени.
Какво се случва, когато се сблъскаме пряко с агресивен, изплашен или негативно мислещ човек? Какво чувстваме, когато тази мощна енергия ни залива? Сигурен съм, че всеки от нас много пъти в живота си е усещал силата и! А сега да си представим, че голяма част от човечеството излъчва ежедневно тази енергия в ефира, която се натрупва и трансформира в мощни проявления, като световни конфликти, глобални катаклизми или масови психози и нарушено здравословно и психическо състояние на големи групи от хора.

Какво може да се направи по въпроса?
Всеки един, за него си може:
Първо: да не се поддава на страхове, защото всички сме смъртни и колкото и добре да живеем един ден ще се изправим пред Нея.
Второ: да се старае да не провокира и да не е проводник на негативни енергии.
Трето: да не позволява негативни мисли и емоции да вземат надмощие в съзнанието му. В момента, в който се появи такава да се постарае да я пропусне покрай себе си и да се фокусира върху нещо положително. Например нещо хубаво, което очаква да се случи, мисъл за любим човек, или най-добре да възприема света тук и сега, наблюдавайки света като страничен наблюдател, гостенин пребиваващ за малко в този материален свят.

Медитация Лотосов цвят

Това не е трудно, въпроса е да го пожелаете! Всички инструменти са дадени. Аз лично горещо препоръчвам инструмента наречен медитация, за които сигурен съм все някога сте чели или чували.
Медитации има много и най-различни, нека всеки намери тази, която му подхожда най-добре.

фотографии: Интернет

allatra_detail04

Коментари

дек 1, 2014 | Публикувано от в Статии