Тайната на числото 666

Тайната на числото 666 и връзката му с Ватикана

«Тук е нужна мъдрост; нека всеки, който е мъдър да сметне числото на звяра, защото е число на човек; а числото му е шестстотин шестдесет и шест.» (Откровение 13:18)
Какво е това тайно число характеризиращо звяра? Оказва се, че още в 16-ти век тайната на числото на звяра 666 е била разкрита!

Тайната на числото 666 - Папска тиара

Андреас Хелвиг (1572-1643) – берлински свещеник, който първи е разкрил на папската корона надписа «Vicarius Filii Dei», което от превод на латински означава «Заместник на божия син». Ако заменим латинските букви с римски цифри и ги съберем, ще получим числото на звяра 666 (5+1+100+0+0+1+5+0+0+1+50+1+1+500+0+1) Важно е да се отбележи, че в древно латинската граматика буквата U е можело да се изписва и като V ( тоест 5), което и сега може да бъде прочетено в надписа на арката издигната в чест на цезар Тит Веспасиан в Рим. Всичко това подробно е описал Андреас Хелвиг в труда си «Antichristus Romanus, in proprio suo nomine, numerum illum Apocalypticum (DCLXVI) continente proditus»
публикуван във Витенберг през 1612 година.
Смята се, че VICARIUS FILII DEI все още е титла на Римския Папа – главата на Римокатолическата църква, макар и официално църквата да отрича съществуването на такава титла и такъв надпис на папската тиара.
Едно от най-благочестивите имена, което ни се случва да чуваме често съдържа числото на звяра и се явява богохулствена титла, която някога самия папа сам си е дарил инкрустирана на короната му с диаманти. Защо? Ето за пример, откъс по тази тема в труда наречен «Реформация», (1832 г):«…Един човек наскоро присъствал на церемония в Римска църква. Когато Папата минавал близо покрай него в състава на процесията, разкошно облечен в своята папска роба, този джентълмен видял едрите, искрящи букви на короната «VICARIOUS FILII DEI» (Заместник на божия син). Той извадил своя молив и отбелязвайки буквите в надписа със съответстващите им числа сметнал тяхната сума, която била 666…»

Ето и откъс от книгата

Сенсей – Изконният от Шамбала 4“ на писателката Анастасия Нових


«… Работата е там, че на тиарата на Римския Папа…
– На какво? – попита Костя. – На тирарата?
– Не, тиара. Тиара това е такава тройна корона, символизираща Великия Понтифик, като съдия, законотворец и свещено служещ. Между другото, в древността тиара са носили персийските и асирийските царе, от там са пренесли тази мода. Така, на тиарата на Римския Папа е инкрустирана титлата VICARIVS FILII DEI, което от превод на латински означава «Заместник на божия син». В латинския език някои букви имат и своето цифрово значение. Получава се следното, сбора на цифрите от надписа е точно 666. Или:
5(V) + 1(I) + 100(C) + 0(A) + 0(R) + 1(I) + 5(V) + 0(S) = 112;
0(F) + 1(I) + 50(L) + 1(I) + 1(I) = 53;
500(D) + 0(E) + 1(I) = 501;
112 + 53 + 501 = 666.
Дори по този въпрос се развихри цял скандал. Защитниците на Папата утвърждавали, че просто в думата VICARIVS има граматическа грешка. Правилното изписване на думата би трябвало да е VICARIUS, защото в латинския език няма окончания завършващи на VS, а има окончания завършващи на US, всичко било представено така все едно древните са направили тази грешка, без да различават буквата V от U. И в същото време, утвърждаващи, че това видите ли е безобидна граматическа грешка, която никой не бърза да поправи.
– Излиза, че това не е било грешка? – попита Виктор.
– Естествено, че не, за Великия Понтифик и в онези времена са работели изключително грамотни хора.
– А защо им е било нужно това?
– Просто това било вписано в памет за това, чии последователи се явяват папите и благодарение на кого притежават властта и до ден-днешен.»

Тайната на числото 666

И така, имаме сериозни доказателства датиращи още от 16в. че такава титла е съществувала, титла символизираща числото 666 носена от човека, нещо повече «грешника». Ако предположим, че този човек сам е избрал тази титла демонстрираща нечестивия характер на звяра и е разрешил да бъде изписана на неговата корона, то по този начин той заклеймява сами себе си (та нали човешкото тяло олицетворяващо материалното начало и е така наречения звяр).
Оказва се обаче, че в днешни дни така наречения надпис е изчезнал от короните на папите, неофициални източници твърдят, че през 1962 г., във връзка с този въпрос, група учени са поискали от папа Йоан двадесет и трети да ги допусне до трезора, за да разгледат короните, особено тази на Григорий шестнадесети.
Надписи по короните не са открити. Даже нещо повече – от Ватикана твърдят, че такъв титул „VICARIUS FILII DEI“ не е бил никога официален. Това било неофициално/мирско, народно/ обръщение към него, в което има нотка на фамилиарничене „народна любов".

Католическата Църква вече почти четири столетия се опитва да докаже, че не само тълкуванието, но и наличието на такъв надпис е измислица. Защо си дава толкова труд да ни убеди в това? Може би защото това е неудобна истината, която искат да скрият, т.е. Папата все още е носител на тази титла.Източник: sokrovennik.ru

allatra_detail04

Коментари

дек 9, 2014 | Публикувано от в Статии