Силата на любовта

Силата на любовта

Малко момиченце спасило братчето си от сигурна смърт.

Теси било прелестно и за девет годишната си възраст изключително осъзнато момиченце.
Случайно тя дочула разговора на своите родители за нейното малко братче, Тед. Тя знаела, че той е тежко болен и че родителите и нямат нужните средства за неговото лечение. Теси дочула как баща и казвал на разплаканата и майка с глас изпълнен с безнадеждност: Само чудо може да спаси Тед. Тогава Теси хукнала към стаята си и сграбчила стъкления буркан, където държала всичките си спестявания. Тя изсипала парите на земята и внимателно ги преброила, след това внимателно ги върнала в буркана хуквайки с все сили към най-близката аптека.
Тя тихо чакала докато аптекаря и отдели нужното внимание, но той бил прекалено увлечен в разговора другия човек, за да забележи деветгодишното момиче. Теси започнала да потропва с краче, за да привлече поне малко внимание, но нямало реакция. После започнала шумно да имитира кашляне. Отново нищо. Най-накрая взела една монета и почукала с нея по стъклото.
— Какво желаете, — попитал аптекаря с раздразнение в гласа. — Виждате ли, че разговарям с брат си от Чикаго, който не съм виждал от няколко години.
— Добре, но аз бих искала да поговорим за моя брат, — отвърнала тя със същия тон, както и аптекаря.
— Разбирате ли, той е много, ама много болен… и бих искала да купя чудо.
— Извинете, какво?
— Неговото име е Тед и в неговата главичка расте нещо лошо, и моя татко каза, че само чудо може да му помогне. Моля ви кажете ми колко струва това чудо?
— Момиченце, тук ние не продаваме чудеса. Извинявай ни не мога да ти помогна, — казал аптекаря.
— Но моля ви, аз имам пари и мога да го платя. Ако тези пари не стигнат аз мога да намеря още. Само кажете колко струва.
Елегантно облечения брат на аптекаря клекнал и извикал при себе си момиченцето.
— Какъв вид чудо ти е необходимо, слънчице?
— Аз не знам, — хлипнала Теси. — Аз знам само, че той е много болен и мама казва, че му е нужна операция. Но моя татко не може да плати за нея, затова аз реших да използвам своите спестявания.
— И колко парички имаш? — попитал човека от Чикаго
— Един долар и единадесет цента, — подсмърчайки отговорила Теси. — И това са всичките ми пари. Но ако е нужно мога да намеря още.
— Какво съвпадение, — усмихнал се мъжа. Долар и единадесет цента.
Той стиснал дребните в едната си ръка, а с другата хванал малката ръчичка на момиченцето и помолил да го отведе у тях.
— Аз бих искал да погледна твоето братче и да се срещна с твоите родители. Нека да видим какъв вид чудо е необходимо!
Този елегантно облечен мъж бил Карлтън Армстронг, известен хирург, специализиращ в областта на неврохирургията. Той направил операцията абсолютно безплатно и скоро след това Тед се прибрал съвсем здрав у дома. Майката и бащата на момиченцето били несъизмеримо щастливи, обсъждайки последователността от случайни събития довели хирурга до тях.
— Този доктор е истинско чудо, прошепнала майката. — Интересно колко ли струва такова чудо?
Теси се усмихнала. Та нали знаела истинската цена на това чудо… един долар и единадесет цента. Плюс искрената вяра на малкото момиче.Източник: adme.ru

Коментари

дек 26, 2014 | Публикувано от в Статии