Духовната практика „Лотосов Цвят"

„Лотосовият Цвят" е много простичка и ефективна духовна практика за хармоничен живот

Духовната практика - Лотосов цвят

Всички вече знаят, че нашето внимание и мисли влияят не само на нашето психо-физиологическо състояние, близките, приятелите, общество, но и пряко влияят на климатичните промени както локално, така и глобално! Та нали психическата енергия е една от най-мощните в нас.
И за да бъде човек в хармония със себе си и заобикалящата го среда е нужно да полага ежедневни грижи, изразяващи се в контрола над мислите, емоциите и действията.

Има много начини за поддържане на това състояние и „Лотосовия цвят" е един изключително ефективан такъв.
Това е много древна духовна практика използвана още от самата зора на човечеството. Била е практикувана от много велики личности включително Буда, неговите ученици, много от египетските фараони, Христос…

Кога може да се практикува?

Продължителността и е 15-20 минутки (може и повече), изпълнява се по всяко време на денонощието, преди лягане и след ставане от сън, през деня или нощтта, без значение.Добре е да се знае: Духовна практика „Лотосов цвят" или просто „Лотос" е много сходна с Духовната практика „Аллат" , в която човек за 12 минути (и повече), концентрирайки се в зоната на слънчевия сплит се стреми да изпита чувството на Любов и Благодарност към всички хора по света и Бога. Аллат се практикува от всички, които желаят да посеят семенцето на любовта в своята и в душите на хората по света, както и да усилят енергетиката на нашата майка Земя. Медитацията се практикува в 7:00 и 19:00 по гринуич (в България в 9:00 и 21:00 зимно време и 10:00 и 22:00 лятно време) благодарение на което всички хора в синхрон усилват нейния ефект многократно.Практиката:

Сядате в поза лотос, със скръстени крака така, че да ви е комфортно (може и просто седнали на стол ако физическото състояние не ви позволява да седите със скръстени кратка) ръцете поставени на коленете. Отпускате, максимално тялото, съзнанието максимално равно и спокойно. Необходимо е да забравите, че имате тяло. В съзнанието ви не трябва да има никакви мисли (тук ще се наложи да се постараете, но е напълно постижимо, важното е искрено да го желаете) Важно е по време на медитацията да изпитвате чувство на любов и благодарност. Фокусирате вниманието си в областта на слънчевия сплит и си представяте, че посявате там лотосово семенце. Ще започнете да усещате физически самото място, под формата на натиск и топлина. Използвайки любовта си започвате да си представяте, че това семе покълва и пораства, превръщайки се във великолепен лотосов цвят.

Важно е да правите медитацията с желание и качествено, не на две, на три!

Ако изпълнявате редовно практиката, ще бъдете винаги в тонус и отлично състояние на духа. А като страничен ефект подобрявате значително своето психоемоционално и здравословно състояние. А това се отразява изключително благоприятно на всички и всичко около вас.

allatra_detail04

Коментари

Mar 15, 2015 | Публикувано от в Статии |

Коментари (3 коментара)

 1. Violeta Asyova казва:

  Полет
  Написано и публикувано от В.Асьова

  Затварям очи и вече летя.
  Пътувам за части от времето.
  Така аз съм на много места.

  Виждам вода – синя магия,
  лазурен бряг,с топъл пясък,
  безкрайни над мен небеса,

  а пред мен – една планина
  с белоснежен връх, целия в блясък-
  магнетична, примамливо синя.

  Дори тишината е синя …
  Воаяжът за мене е кратък
  Лети ! Ликува душата !

  Уви ! В тоя свят съм сама.
  Съзнанието ми с крясък
  ме връщат назад към земята…

  ––

 2. […] своя опит в усвояването на духовната практика „Лотосов Цвят“ или просто „Лотос“, описана подробно в книгите на […]

 3. […] от разновидностите на древната духовна практика „Лотосов Цвят“, която помогнала на Буда да достигне духовното си […]

Добавете своя коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана.