Смисълът на живота

Смисълът на живота

Преди 10 000 години, хората знаели, какъв е смисъла на техния живот. Достигайки 12 годишна възраст, деца вече знаели тази простичка истина, а към 30-тата си годишина, 90% от хората са я постигали.

Някои вярват, че смисълът на живота са децата. Други твърдят, че е в самия живот, или че главното е да изпълним своята мисия (делото на своя живот).
Но всичко това е заблуда. Като за начало нека си отговорим на въпроса, защо смисълът на живота не е в децата, нито в щастието, изобилието, любовта между мъжа и жената, пътешествията по света, притежанието на лъскаво жилище, властта или изпълнението на мисията в живота.

1. Децата като смисъл на живота – ако това бе така, тогава у хората, които нямат деца живота не би имал смисъл.

2. Изобилието – тогава всички богати щяха да знаят в какво се крие смисъла на живота, но това не е така. Спомнете си какво казал Александър Македонски, след като завоювал света и заплакал.

3. Любовта между мъжа и жената – учените са доказали, че този вид отношения между мъжа и жената са плод на химически реакции. Мозъкът секретира вещества стимулиращи центъра за удоволствие, като активира и създава илюзията за хармония и щастие, но колко трае това щастие?

4. Щастието – в разбирането на повечето хора е хармония в материалния живот, а може ли да има хармония сред материята?

5. Мисията на живота ни – представете си, че сте изпълнили мисията си, и сега какво, ще търсим нов смисъл на живота си?

6. Жилище и кола – след като се сдобием с тях ще се появят желания за тяхното подобряване, а после и замяната им с по-добри. И така до безкрай…

Излиза, че всичко временно (материално) не може да бъде смисъл на живота ни – тялото умира, парите свършват, вещите се износват, всичко е скоротечно и смъртно. Огледайте се – на колко години сте? Бързо ли минаха? Попитайте, какво ще каже някой възрастен по този въпрос.

Преди 10 000 години, хората са знаели, защо живеят и са оставили тези Знания върху скалните рисунки, клинопистта и артефактите открити от археолозите. Както се казва, който търси – Намира.
Всичко е много просто: Човек е изграден от духовна и материална съставна част. Към духовната се отнася Душата и Личността. Към материалната се отнасят тялото, астралното тяло, съзнанието и всички енергийни полеви структури.

Човекът смята, че притежава своите мисли, тяло, съзнание и предполага, чисто теоретически, че и Душа е негова.
В дадената статия няма да разглеждаме защо не се явяваме нито, тялото, нито мислите или съзнанието си, но това е лесно за доказване, достатъчно е да се замислим и да си зададем няколко простички въпроса – кой в мен мисли, защо в моята глава има такова огромно количество различни мисли, откъде се вземат. Накрая се опитайте да не мислите. Получи ли се? Не? Защо?

Личността винаги прави избор, всяка секунда – на която мисъл отдаде своето внимание и благодарение на този избор се формира нейната съдба. Между Личността и Душата има пряка връзка, това е сребърната нишка, посредством която човек може да почувства своето истинско „Аз" и да изпита безгранично щастие и покой, но за съжаление заради преобладаващите в главата ни мисли, както и информационния поток, която ни залива (медиите, интернет, др.), ние много рядко ги чувстваме.

Смисълът на живота

СМИСЪЛЪТ НА ЧОВЕШКИЯ ЖИВОТ – е във възможността на Личността да се слее с Душата! Някои го наричат нирвана, други просветление. Тогава се ражда ново БЕЗСМЪРТНО зряло, духовно Същество. Това е единствения смисъл на абсолютно всеки човек!

Ако не смятате така, се опитайте да разберете кой именно във вас не смята така. Възниква мисълта, че това не е вярно, че това са глупости, но понаблюдавайте – тези мисли поръчвали ли сте ги и с какво ви помагат? Ако се опитате да разберете това с помощта на същите тези мисли, то по-скоро ще влезете в объркване и заблуда. Ако обаче обърнете вниманието си към своите дълбочинни чувства, то тогава ще се докоснете до истината.

Пътят на Личността към нейният истинен Дом започва от контрола над мислите и ясната самооценка кой всъщност сте вие. Вие своето тяло ли сте, своите мисли, своето съзнание или нещо отвъд тях.

Ако темата ви вълнува и наистина чувствате, че в казаното има зрънца Истина, горещо ви препоръчваме книгата АллатРа както и всички останали книги, започвайки от „Сенсей. Изконният от Шамбала". Там се крие отговора на този и много други фундаментални въпроси.

allatra_detail04

Коментари

май 8, 2015 | Публикувано от в Статии