Как да станеш истински Човек

Как да станеш истински Човек

1. Ще получиш тяло.
Можеш да го обичаш или мразиш, но си длъжен да го приемеш, тъй като то ще бъде твое за известно време.

2. Ще се учиш.
Намираш се в своеобразно училище, наречено живот. Всеки ден ще имаш възможност да научиш някакъв урок. Той може да ти харесва или не, можеш да го сметнеш за глупав или незадължителен, но усвоявайки го ще правиш една стъпка към своята цел. А целта на всеки е да се върне в своя истинен Дом като ново духовно, зряло същество. Друго не е дадено.

3. Не съществуват грешки, а уроци.
Ръстът е процес на проби и грешки, своеобразни експерименти. Неуспешният експеримент се явява част от обучението. Сблъсквайки се неуспеха, ще разбереш истинския смисъл на успеха. Можеш да грешиш и да успяваш, но важното е да завършиш живота си с истински Успех.

4. Урокът ще се повтаря до тогава, докато не го научиш.
Урокът ще ти бъде предоставян под различни форми до тогава, до като не го усвоиш. След това идва следващия урок.

5. Обучението никога не свършва.
Няма такава част от живота, в която да няма уроци. Винаги има какво да научиш докато си жив.

6."Там" не е по-добре от „Тук".
Когато твоето „там" стане „тук", ще се появи ново „там", което винаги ще изглежда по-добро, от това „тук". Затова в своя живот не преследвай илюзорните „там", а сам бъди това „там".

7. Околните са твое отражение.
Всяка една ситуация, в която попадаш, всяко едно нещо, на което реагираш отразяват нещата, които живеят в теб самия. Ако нещо в някого ти харесва или не, то причината за това е, че и ти си носител на това нещо. Затова е казано – промени себе си, тогава ще се промени и целия свят.

8. Какво ще постигнеш в живота си зависи изцяло от теб самия.
Всичко ти е дадено: всички инструменти и ресурси. Винаги имаш избор. Какво ще направиш със своя живот зависи от теб и от никой друг. Всичко останало е бягство от отговорност за своите действия и бъдеще.

9. Всички отговори на вълнуващите те въпроси се намират вътре в теб. Опознай вътрешния си свят и ще постигнеш Смисъла на своя живот!

allatra_detail04

Коментари

фев 1, 2016 | Публикувано от в Статии