Истински Човек

Този мъж е спасил 400 човека от самоубийство, задавайки им един въпрос.

Първото впечатление, когато виждаш това място е идеалистичен природен пейзаж. Но както знаем нещата невинаги са такива, каквито изглеждат. Нос „Дупката“ (The Gap) в Нов Южен Уелс, Австралия е трагично известен като място на самоубийци. За щастие на много хора, решили да сложат край на своя живот, съвсем наблизо живее много интересен мъж, неговото име е Дон Ричи.

В течение на 50 години Дон спасил не един и два човешки живота, за което го нарекли „австралийският ангел-хранител“. Той никога не се е обръщал за помощ в полицията, най-вероятно заради това официално били признати само 160 случая, но по думите на неговите близки, шанса да постигнат нещо прекрасно в своя живот получили почти 400 души. Дон нямал някакви специални навици помагащи му в това дело, а единствено вътрешната потребност да направи добро. Кое е това нещо, с което успява да промени решението на толкова много хора? Знаете ли, в неговите действия няма нищо свръх естествено, той простичко, с усмивка на уста, кани дадения човек на чашка чай у дома, задавайки въпроса: „Не искате ли да изпием по един чай?“. С тази си простичка постъпка той проявява към човека, решил да приключи със своя живот, така нужната в този момент загриженост и поддръжка. Да стои и да наблюдава носа за него се е превърнало в навик. Веднага, след като Дон забележи човек, който се държи странно или подозрително, той бърза да стигне до него и да го заговори.

И макар да не е успял да спаси абсолютно всички, възрастният човек полага всички усилия, загиналите, да са колкото се може по-малко. Дъщерята на Диана Хегинс е един от хората, спасени от Дон. Ето какво казва нейната майка: „Той просто е ангел! Повечето хора не биха направили абсолютно нищо, просто щяха да се обърнат и да си заминат. А той има достатъчно смелост, мъдрост и душевна топлина, да опази моето момиче от най-страшното. Прекрасно е, че на Земята живее такъв човек!“

Спокойно можем да нречен Дон Ричи истински Човек с главна буква. Нека всеки знае, че сред нас живеят такива хора.

allatra_detail04

Коментари

юни 26, 2016 | Публикувано от в Статии